Rouw- en Verliesbegeleiding

 

Rouw- en verlies in de brede zin van het woord.

Rouw is er wanneer je iemand verliest in je leven, maar ook wanneer je te maken krijgt met een ziekte van jezelf of je naaste, een diagnose krijgt, bij echtscheiding, verliezen van een baan, woning of in een burn-out terecht komt.

Ieder mens heeft zijn eigen wensen en verwachtingen.

Misschien had je van tevoren je levenspad uitgestippeld. Had je wensen en verwachtingen.

Door de gebeurtenis in je leven, kan het zo leeg en uitzichtloos voelen.

In mijn praktijk wil ik met jou meekijken naar je levenspad. Waar wil je heen, waar sta je nu en kun je nieuwe hoop, wensen en verwachtingen toevoegen.

Dat je leven weer een doel krijgt, je de glans van het leven weer terug mag vinden.

Rouw- en verlies geef je geen plekje, je draagt het altijd bij je. Het mag een onderdeel van jou worden, het maakt en vormt je ook in je zijn als persoon.

Ik wil je op weg helpen, zorgen dat de 'wond' van rouw en verdriet geen 'open wond' blijft, maar het een 'litteken' mag worden.

Een 'litteken' die je meedraagt op je hart en die je gedurende je leven de ene keer meer zult voelen als de andere keer, maar waar je door je nieuwe inzichten van hoop, wensen en verwachtingen mee om weet te gaan.

Aan rouwen zit geen goed of fout en al helemaal geen tijd.

Iedereen gaat daar op zijn eigen manier mee om.

Wat je meemaakt in je leven, heb je niet altijd in de hand, maar de manier waarop je daar mee omgaat, daar kun je invloed op uitoefenen.

Graag nodig ik je uit, om dit pad met mij te bewandelen, zodat je vanuit nieuwe inzichten weer richting aan je leven kan geven.

James Norbury, Grote Panda & Kleine Draak