Wie ben ik:

Mijn naam is Corina Doppenberg.


Samen met mijn man en onze twee kinderen zijn we in 2020 in Barneveld komen wonen.
Een droom kan werkelijkheid worden om een eigen coaching praktijk aan huis te starten.
Een praktijk waarin een huiselijke sfeer en je op je gemak voelen, voor mij belangrijk zijn.
Een plek waar je jezelf mag zijn en emoties in welke vorm dan ook een plaats mogen krijgen.
In het leven komen er bergen op je pad, je hebt dan twee keuzes: laat je je tegenhouden door die bergen of klim je er overheen om je doel te bereiken? Waar een wil is, is een weg. Volg je hart en doe vooral waar je gelukkig van wordt.

 

'De bladeren sterven af', zei Kleine Draak.

'Wees niet bedroefd' zei Grote Panda.

'In de herfst laat de natuur ons zien hoe mooi loslaten kan zijn.'

(James Norbury, Kleine Draak & Grote Panda)

Na mijn SPW-opleidingen en Pedagogiek studie ben ik binnen de GGZ blijven werken. Dat maakt dat ik inmiddels ruim 22 jaar werkzaam binnen de GGZ, waarin ik veel kennis en ervaring heb opgedaan in het werken met diverse doelgroepen en levensvraagstukken. In mijn werk vind ik het belangrijk om de mens achter de situatie/diagnose te zien.

Onder de ijsberg durven kijken is mijn motto en het beste uit de mens halen dat is mijn passie.
In mijn ogen verdiend iedereen een podium en heeft iedereen iemand nodig die in hem of haar geloofd. Deze passie heeft gemaakt dat ik mijzelf ben blijven ontwikkelen.
De taal van de ander leren verstaan, onder de ijsberg durven kijken maar daarbij ook kritisch mogen zijn naar je eigen handelen. Ik heb mij o.a. gespecialiseerd op het gebied van autisme middels trainingen en het volgen van symposia en heb hierin diverse teams getraind en lezingen gegeven binnen autisme-cafés.


Om mij als coach verder te specialiseren ben ik een Master-Sen studie voor beeldcoach gaan volgen aan de Hogeschool Utrecht. Inzicht geven in handelen en kwaliteiten door middel van beeldmateriaal. Er kan feedback gegeven worden op feiten in plaats van eigen interpretaties. Met deze methodiek heb ik diverse mensen mogen helpen bij hun persoonlijke ontwikkeltraject en teams gecoacht tijdens intervisie bijeenkomsten. Door mijn werk als beeldcoach zag ik hoe waardevol visueel beeld is in de groei ontwikkeling bij de ander. Om hier praktische handvatten aan toe te voegen ben ik de opleiding tot trainingsacteur gaan volgen aan de Hebbes Academy in Den Bosch. Coachen aan de hand van materialen en beelden is waardevol. Het proces mag bij de ander blijven, zonden inkleuring of waardeoordelen van de coach. Coachen is en blijft maatwerk en zal daarop afgestemd worden. Om diversiteit te kunnen bieden tijdens het coachen, ben ik de training tekentherapie gaan volgen aan de Academy voor Integrale mens wetenschappen. Tekentherapie heeft inzicht gebracht dat er onbewust veel verborgen ligt in het innerlijke van de mens. Tekeningen vertellen veel meer over onszelf dan, dat we zelf voor mogelijk kunnen houden. Wanneer je kijkt naar het systeem waarin je bent opgegroeid zie je dat er veel patronen verweven zijn in je eigen handelen en je verworven coping strategieën.

De basis en verdiepingstrainingen Rouw en Verlies vanuit systeemgericht werken hebben mij hier veel inzicht in gegeven. Bij een tafelopstelling ben je niet alleen vanuit taal aan het werken, maar het creëert ook een prachtig visueel beeld op tafel. Er komen inzichten die niet met woorden uitgesproken zijn, maar wel met beeld zichtbaar worden.

Wanneer we spreken over rouw en verlies, doen we dat niet alleen bij het verliezen van een dierbaren, maar ook wanneer er sprake is van ziekte, krijgen van een diagnose, baanverlies, echtscheiding, vastlopen in patronen en (onverwerkt) trauma. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de studie tot Rouw en Verlies Coach gaan volgen aan de Academie voor Coaching en Counseling. Deze heb ik met succes afgerond, wat maakt dat ik gediplomeerd Rouw en Verlies Coach ben.

Als coach vind ik het belangrijk om diversiteit te bieden en up to date te blijven.

Om mijn kennis op peil te houden, ben ik aangesloten bij intervisie bijeenkomsten, volg ik trainingen, neem deel aan Webinars en symposiums, daarnaast lees ik graag literatuur over coaching.


Sterk zijn wil niet zeggen dat je alles zelf moet dragen.

Durf je het aan? Neem gerust vrijblijvend contact met mij op en graag verwelkom ik je in mijn praktijk.


Warme groet,
Corina Doppenberg.